Habion verkoopt De Pelkwijk in Winterswijk aan Estea Capital

Datum

13 januari 2022

Thema

Transacties

Woningcorporatie Habion heeft onlangs intramuraal zorgcomplex de Pelkwijk inclusief de bijbehorende aanleunwoningen, verkocht aan Estea Capital Projecten II B.V., een dochter onderneming van Estea Capital. ABC Capital begeleidde Habion bij de verkoop van de Pelkwijk. De juridische begeleiding is verzorgd door Pels Rijcken. Horstman Consultants heeft Estea geadviseerd bij de aankoop.

De Pelkwijk is een woonzorglocatie bestaande uit 97 intramurale zorgeenheden en 36 aanleunwoningen. Het intramurale gedeelte is middels een masterlease verhuurd aan toegelaten zorginstelling Marga Klompé. Marga Klompé levert op 14 locaties in de plaatsen Aalten, Beltrum, Bredevoort, Groenlo, Laren (Gld.), Lichtenvoorde, Lochem en Winterswijk zorg aan haar cliënten.

De Pelkwijk is onder te verdelen in de Pelkwijk I (bouwjaar 2007), Pelkwijk II (bouwjaar 1973) en Pelkwijk III (bouwjaar 1991). De Pelkwijk is gelegen aan de Laan van Hilbelink 95 te Winterswijk, midden in de woonwijk nabij park Heininkmaat.

Jordy Ras, senior vastgoedadviseur van ABC Capital: “De vraag naar zorgvastgoed zoals intramurale zorgcomplexen, zorgresidenties en aanleunwoningen in Nederland neemt nog steeds toe. Wij zien steeds meer dat woningbeleggers willen investeren in zorgvastgoed als veilige investering, mede door de lagere aanvangsrendementen die momenteel gelden voor reguliere woningportefeuilles. Dit was terug te zien in de interesse die werd getoond vanuit de verschillende kopersdoelgroepen. ABC Capital richt zich als beleggingsadviseur op de dispositiebegeleiding van zorgvastgoed, woningportefeuilles en nieuwbouwproposities.”

Caspar Wagteveld, directeur van Estea Capital: “Estea Capital denkt een stap vooruit als het gaat om vastgoed. Het bezit van het vastgoed is één, maar het omgaan met vastgoed is twee. Renoveren, optimaliseren en verduurzamen zijn belangrijk voor een optimale toekomst van het vastgoed. Hierin speelt de eindgebruiker een belangrijke rol. Estea Capital richt zich specifiek op de (sociale) huur- en zorgvastgoedmarkt.

Estea Capital verwacht van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de huurders en de omgeving van de Pelkwijk. Een voorbeeld van deze toegevoegde waarde is dat Estea, na verweving van het object, voornemens is om in samenspraak met de huurders en de gemeente de leegstaande ruimten op de begane grond te renoveren naar moderne zorgtoegankelijke algemene ruimten en appartementen”.

Verdere details van deze transactie staan bij onze referenties.

Voluminous residential portfolio, RVG

Bericht delen?