ABC Vastgoed Groep

ABC Vastgoed Groep is een Nederlandse vastgoedonderneming, opgericht in 1949 en sindsdien uitgegroeid tot een groep van bedrijven die inhoudelijke dienstverlening biedt op het gebied van vastgoedadvisering en planeconomie, conceptontwikkeling, proces- en projectmanagement en dispositie en acquisitie van woningportefeuilles.

De bedrijven

ABC Vastgoed Groep bestaat uit ABC Concept, ABC Nova en ABC Capital en telt in totaal ruim 120 medewerkers. ABC Vastgoed Groep is gevestigd in Amsterdam, Arnhem, Assen, Rotterdam en Utrecht. Hieronder volgt een korte omschrijving van ABC Concept en ABC Nova die zich onderscheiden door hun kerncompetenties en focus op respectievelijk concepten en processen.

 

ABC Nova, met proces- en projectmanagement als kerncompetentie, is actief op het gebied van organisatie- en procesmanagement met een accent op projectaansturing, huisvestingsadviezen, bouwkosten, bouwtechniek, planologie, exploitatie en beheer. Opdrachtgevers zijn onder meer overheden (Rijksoverheid en gemeenten), zorgsector (care en cure), woningcorporaties en onderwijsinstellingen.

ABC Concept is de creatieve en conceptuele tak van ABC. Zij ontwikkelt stedenbouwkundige, maatschappelijke en planeconomische visies met betrekking tot een locatie, object of een gebied. Puttend uit de kennis van de andere bedrijven van ABC, treedt ABC Concept voornamelijk als gedelegeerd conceptontwikkelaar voor derden op. Opdrachtgevers zijn onder meer gemeenten en institutionele beleggers. Een spraakmakend project van ABC Concept is project het Platform, bestaande uit circa 200 appartementen die gerealiseerd zijn op het busstation Centrumzijde naast Utrecht Centraal. Andere voorbeelden zijn de gewonnen prijsvragen van het Hembrugterrein te Zaandam (30 hectare) en de Punt Sniep te Diemen, waar circa 200 duurzame appartementen ontwikkeld zijn.