Geschiedenis

ABC Capital (voorheen ABC Beleggingen) is de transactiegerichte tak van de ABC Vastgoed Groep. Een organisatie die al vele decennia actief is op de (inter)nationale vastgoedmarkten.

Opgericht in 1949

ABC (oorspronkelijk: Algemene Bouw Centrale) werd in 1949 te Amsterdam opgericht met als doel het gedelegeerd ontwikkelen van woningen en winkelcentra voor onder andere het toenmalige Burgerlijk Pensioenfonds en het Mijnwerkersfonds. Eerste grote ontwikkelingen waren het woon-winkelcentrum De Zaagtand in Amstelveen en de woonwijk Alteveer in Arnhem. In de jaren ’50 en ’60 groeide ABC Vastgoed en veroverde het een plaats in de Nederlandse en Europese vastgoedwereld met verschillende activiteiten, zoals bouwtechniek, beheer en advisering. De naam ABC werd een begrip.

Ook internationaal is ABC al sinds 1979 voor veel institutionele opdrachtgevers betrokken geweest bij spraakmakende processen. Voor gerenommeerde partijen als het PGGM, ABP en Westland Utrecht zijn projecten en portefeuilles in zowel Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd of verkocht. Aansprekende voorbeelden zijn onder andere Pont Neuf (Les Halles/Parijs), Nice Etoile (Nice) en London Docklands (Londen). Hieruit spreekt ook onze internationale focus op het belang van vastgoed voor institutionele en particuliere opdrachtgevers.