Coriovallum woningportefeuille, Stienstra

Jaar

2022

Locatie

Landelijk

Type

Bestaande bouw

Volume

217 eengezinswoningen en appartementen
1 bedrijfsruimte
enkele garages

Koper

Urban Interest

Verkoper

Stienstra Wonen

Namens Stienstra Wonen heeft ABC Capital de Coriovallum portefeuille verkocht aan Urban Interest Vastgoed. De portefeuille bestaat uit ruim 217 eengezinswoningen en appartementen, 1 bedrijfsruimte en enkele garages verspreid over de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen en Limburg.

Stienstra Wonen heeft ervoor gekozen om een groot gedeelte van haar bezit in deze provincies over te dragen. Voor dit gestructureerde en compliance-proof verkoopproces is ABC Capital als procesbegeleider ingeschakeld. Stienstra Wonen werd juridisch begeleid door Pillar Notarissen en SGS Search heeft de technische onderzoeken verricht.

Stienstra Wonen
ir. Alphons Spaninks MRE MRICS, directeur vastgoed bij Stienstra Wonen: “Met de verkoop van de Coriovallum portefeuille hebben we weer een belangrijke stap gezet in de uitvoering van onze regionale voorraad strategie. We dragen het eigendom en het beheer vol vertrouwen over aan Urban Interest Vastgoed”.

Urban Interest Vastgoed
Taco de Groot, CEO bij Urban Interest Vastgoed: “Urban Interest Vastgoed is bijzonder content met de aankoop van de Coriovallum portefeuille als aanvulling op haar bestaande brede landelijke portfolio”.

“De strategie die is ingezet om voor nu en de komende jaren onze woningportefeuille verder uit te breiden met kwalitatief goede producten wordt hiermee dan ook verder voortgezet. We verwachten komende periode nog enkele mooie transacties te kunnen sluiten”, aldus De Groot.

drs. Vincent Walland MRICS RM, adjunct-directeur bij ABC Capital: “Gelet op het volume van de woningportefeuille en het feit dat deze bijna volledig uit eengezinswoningen bestaat, was er veel interesse vanuit de markt. Met een enthousiast team van ervaren specialisten zijn wij midden in de zomervakantie gestart met het dispositieproces en hebben de woningportefeuille bij een aantal zorgvuldig geselecteerde beleggers geïntroduceerd. Deze voortvarende aanpak heeft uiteindelijk geresulteerd in deze voor koper en verkoper geslaagde transactie. Ook ingegeven door de verdere verhoging van de overdrachtsbelasting per 1 januari 2023 hebben wij het laatste halfjaar een toenemende belangstelling voor woningbeleggingstransacties van zowel kopers als verkopers waargenomen”.