Start verkoop van complex Herbranda te Buitenpost

Datum

25 mei 2022

Thema

Aanbod

Auteur

drs. Vincent Walland MRICS RM

Namens Stichting Woonzorg Nederland zijn wij gestart met de verkoop van het complex de Herbranda, bestaande uit 24 eengezinswoningen en een dienstencentrum (woonbestemming) gelegen te Buitenpost.

Over Herbranda
Het complex Herbranda is gesitueerd op een ruim perceel van circa 1,8 hectare in de Friese plaats Buitenpost. In 1956 is het complex gebouwd en bestaat uit 24 eengezinswoningen en een dienstencentrum en wordt omgeven door een ruim opgezette tuin met wandelpaden, grote vijvers en zitbanken. Het treinstation en het centrum van Buitenpost zijn op loopafstand van het complex gelegen.

De 24 tweekamerwoningen bieden huisvesting aan personen van 45 jaar en ouder. De gebruiksoppervlakte van de woningen varieert van 39 m² tot 45 m², met een gemiddelde gebruiksoppervlakte van circa 44 m². De gemiddelde maandhuur bedraagt circa € 335,- per woning.

Het dienstencentrum is gesitueerd in het midden van het perceel. Het gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlakte van circa 704 m². Ondanks de woonbestemming is het dienstencentrum in de afgelopen decennia in gebruik geweest als dagbesteding. Tot 2021 was het verhuurd aan een zorginstelling. Momenteel wordt het complex tijdelijk gebruikt door leegstandbeheerder CareX. Op het moment van overdracht wordt het dienstencentrum leeg opgeleverd.

Ontwikkelpotentieel
Naast doorexploiteren is het complex eveneens geschikt voor herontwikkeling, mede door de oudere bebouwing en het ruim opgezette perceel in combinatie met de ligging tussen het treinstation en het centrum. In verschillende documenten benoemt de gemeente het woningcomplex Herbranda als een geschikte locatie voor herontwikkeling. Uit correspondentie met de gemeente blijkt dat deze wens nog steeds actueel is.

Indien u interesse heeft aan deze verkoop deel te nemen, verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met Vincent Walland. Een bieding op het complex kan tot en met woensdag 29 juni 2022, 12:00 uur worden uitgebracht.

 

 

drs. Vincent Walland MRICS RM

Adjunct-directeur

Bericht delen?