Zorgcomplex de Rhederhof te Rheden

Jaar

2023

Locatie

Rheden

Type

Bestaande bouw

Volume

122 intramurale eenheden, kantoorruimten, commerciële ruimten en achtentwintig parkeerplaatsen

Koper

Cortese HealthCare IX

Verkoper

Stichting Vastgoed zorgsector

Cortese kocht haar derde zorgobject voor Cortese HealthCare IX van verkoper Stichting Vastgoed zorgsector.

Het gaat om het complex Rhederhof gelegen aan de Worth Rhedenseweg en Klaproosstraat in Rheden. Het complex heeft een verhuurbare oppervlakte van circa 10.000 m² en bestaat uit onder meer 122 intramurale eenheden, kantoorruimten, commerciële ruimten en achtentwintig parkeerplaatsen. Stichting Vastgoed zorgsector is een maatschappelijk belegger in duurzame huisvesting voor ouderen (55+) die aantrekkelijk, comfortabel en met de mogelijkheid van zorg willen wonen. Cortese HealthCare IX is het tiende beleggingsfonds van Cortese. Dit obligatiefonds is op dit moment nog open voor inschrijving voor beleggers.

Het object is volledig verhuurd aan twee hoofdhuurders, te weten Stichting Attent Zorg en Behandeling en Stichting Siza. Attent biedt woonruimte en zorg aan mensen met een chronische lichamelijke aandoening en/of een cognitieve stoornis, zoals dementie. Siza biedt woonruimte en zorg aan jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme.

ABC Capital heeft de transactie namens verkoper begeleid en Pillar notarissen was verantwoordelijk voor de juridische begeleiding.

Rémy Voskamp, directeur Cortese: “Dit object stond al lang op onze wensenlijst en wij zijn zeer verheugd dat wij deze grote woonzorglocatie van Stichting Vastgoed zorgsector voor Cortese HealthCare IX hebben kunnen aankopen. In dit fonds zijn eerder twee gezondheidscentra aangekocht en de aankoop van dit woonzorgcentrum vormt een mooie aanvulling op de vastgoedportefeuille”.