Wooncomplexen te Duiven en Rijen

Jaar

2023

Locatie

Duiven en Rijen

Type

Bestaande bouw

Volume

44 appartementen

Koper

Urban Interest

Verkoper

Stichting Woonzorg Nederland

Woonzorg Nederland heeft twee van haar wooncomplexen in Duiven en Rijen overgedragen aan ontwikkelaar Urban Interest. De complexen zijn niet langer geschikt voor de seniore doelgroep.

Het gaat om de wooncomplexen De Horst in Duiven met 24 appartementen en wooncomplex Pastoor Gillisstraat in Rijen met 20 appartementen. Urban Interest is vanaf 15 december de nieuwe eigenaar. ABC Capital heeft de verkopen begeleid.

“We zijn erg blij dat we een geschikte partij hebben gevonden om de twee wooncomplexen in Duiven en Rijen aan over te dragen. We weten zeker dat de complexen in goede handen zijn bij Urban Interest”, aldus Woonzorg Nederland bestuursvoorzitter Cees van Boven.

Uitbreiding portefeuille
Barbara Westrik, CCO Urban Interest, bedankt Woonzorg Nederland voor de plezierige samenwerking en het vertrouwen in de organisatie. “Deze kleinschalige complexen passen uitstekend binnen onze lange termijn visie, waarin wij sociale huurwoningen in heel Nederland aan de portefeuille toevoegen en deze verder zullen verduurzamen.”

Bram van Meijl manager kantoren, acquisitie en dispositie bij Urban Interest voegt toe: “We zijn bijzonder content met deze twee nieuwe aankopen. Dankzij de coöperatieve opstelling van zowel Woonzorg Nederland als de adviseur ABC Capital, was de aankoop een bijzonder plezierig proces. En bovenal een prima aanvulling op onze portefeuille in een segment waarin we verwachten op korte termijn meer soortgelijke acquisities te kunnen doen “

Met de opbrengst van de verkoop wil Woonzorg Nederland extra woningen bouwen en aankopen die passen bij de seniore doelgroep. Vanwege de toenemende vergrijzing en de krapte op de woningmarkt is er een grote vraag aan passende huisvesting voor senioren. Om de behoefte op te vangen heeft de seniorenhuisvester de ambitie om met 500 eenheden per jaar uit te breiden, tot zo'n 7000 extra eenheden in 2035.