Vastgoedportefeuille in Limburg

Jaar

2020

Locatie

Horst, Maasbracht en Maastricht

Type

Bestaande bouw

Koper

MVJ Woningen

Verkoper

Altera Vastgoed NV

Overige betrokkenen

Dentons

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft een portefeuille bestaande uit vier complexen met 112 woningen en een commerciële ruimte verkocht aan MVJ Woningen. De portefeuille is gelegen in Limburg en bevat naast eengezinswoningen in Horst, Maasbracht en Maastricht een appartementencomplex in de Maastrichtse wijk Ceramique. MVJ Woningen werd tijdens de aankoop geadviseerd door ABC Capital.

De opbrengst uit de verkoop zal worden aangewend om het woningfonds verder in lijn te brengen met de gewenste portefeuillestructuur. De aankomende jaren zal de portefeuille groeien naar ruim 6.500 woningen doordat gefaseerd de in aanbouw zijnde woningen in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Zaandam en Leiden zullen worden opgeleverd.

Erwin Wessels, CIO Altera: “De woningportefeuille van Altera maakt een duurzame groei door gericht op de wensen van al onze stakeholder. De betaalbaarheid van wonen in combinatie met onze bijdrage aan en impact op de maatschappij staan hierbij centraal. Met de verkoop van de portefeuille geven we invulling aan onze strategie waarbij de vraag naar betaalbare en energie duurzame huurwoningen in sterke demografische gebieden een belangrijke rol speelt”.

Renzo Goessens, directeur MVJ Woningen: “Ook in gebieden waar minder sprake is van demografische groei bestaat een sterke vraag naar middeldure huurwoningen. Door de regionale binding van MVJ Woningen als onderdeel van Mulleners Vastgoed met de regio, zijn wij ons hier goed van bewust. De toevoeging van deze kwalitatieve woningen aan onze lange termijn beleggingsportefeuille past hiermee in onze strategie en draagt gelijktijdig bij aan het terugdringen van het tekort aan middeldure huurwoningen in Limburg”.

Altera Vastgoed werd geadviseerd door Capital Value en juridisch begeleid door Dentons.