Vastgoedportefeuille in Hengelo en Wierden

Jaar

2019

Locatie

Hengelo en Wierden

Type

Bestaande bouw

Volume

138 meergezinswoningen
8 commerciële ruimten
bijbehorende parkeerplaatsen

Koper

AXA Investment Managers

Verkoper

Beter Wonen

Overige betrokkenen

Pels Rijcken, Savills, Dentons en SGS Seach

De Almelose Woningstichting ‘Beter Wonen’ heeft een portefeuille van 138 appartementen, 8 commerciële ruimten en bijbehorende parkeerplaatsen verkocht aan een fonds beheerd door AXA Investment Managers. ABC Capital begeleidde Beter Wonen bij de verkoop van de portefeuille.

De portefeuille is gelegen in Hengelo en Wierden en is gebouwd in de periode 2003 tot 2009. De appartementen zijn relatief groot en hebben energielabel A of B. Vrijwel alle appartementen zijn verhuurd in het middeldure huursegment.

Beter Wonen staat voor goed en betaalbaar wonen in vitale buurten in Almelo, voor mensen die hierin niet zelf kunnen voorzien. De focus ligt dan ook op Almelo en de wijken en buurten in de stad. Daarbij richt Beter Wonen zich voornamelijk op de woningen in het Daeb-segment (sociale huurwoningen). De verkoop van deze portefeuille past in dit beleid, de opbrengst van de verkoop zal ingezet worden voor de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad van Beter Wonen in Almelo.

Harmen de Raad van ABC Capital: ‘Deze verkoop laat wederom zien dat ook buiten het Rompertje scherpe aanvangsrendementen betaald worden voor woningportefeuilles. Bovendien is een koper gevonden die de woningen zal blijven verhuren, waardoor deze beschikbaar blijven voor de lokale huurmarkt’.

AXA Investment Managers werd geadviseerd door Savills, Dentons en SGS Seach. De juridische procesbegeleiding is verzorgd door Pels Rijcken.