Te liberaliseren woningportefeuille, Laurentius

Jaar

2018

Locatie

Bladel, Goes, Roermond, Sint-Maartensdijk, Terheijden, Terneuzen, Tilburg en Vlissingen

Type

Bestaande bouw

Volume

4 eengezinswoningen
573 meergezinswoningen
18 zorgeenheden
9 commerciële ruimten
1 ontwikkellocatie
28 garages
550 parkeerplaatsen

Koper

DW Real Estate

Verkoper

Laurentius

Laurentius heeft een deel van haar vastgoedportefeuille in verhuurde staat aan DW Real Estate verkocht, die in opdracht namens een Duits pensioenfonds als belegger en vermogensbeheerder voor de portefeuille op treedt. De verkoop omvat circa 500 woningen, enkele commerciële ruimten, parkeerplaatsen en één ontwikkellocatie in Vlissingen, Tholen, Goes, Terneuzen, Bladel, Terheijden, Tilburg en Roermond.

Woningcorporatie Laurentius verkocht de huurwoningen omdat deze niet in het kerngebied, Breda en Alphen Chaam, van de woningcorporatie liggen. Daarnaast versterkt deze verkoop de financiële positie van Laurentius. Eerder verkocht Laurentius haar woningen in Helmond en Hulst al aan twee woningcorporaties uit die regio’s.

Holger Wachter, algemeen directeur van DW Real Estate: “DW Real Estate is verheugd een hoogwaardige woningportefeuille te hebben kunnen verwerven van een gerenommeerde woningcorporatie. Met deze acquisitie is de wens van DW Real Estate om zich op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt te begeven, uitgekomen. En DW Real Estate is voornemens om de woningportefeuille in Nederland verder uit te bouwen.”

Mara van der Lans, manager wonen van Laurentius: “Laurentius kan zich door deze transactie nog meer focussen op de kerntaak waar we samen met bewoners en samenwerkingspartners een thuis bieden, goed en betaalbaar wonen, voor onze bewoners in Breda en Alphen Chaam.”

ABC Capital begeleidde namens Laurentius het openbare en gestructureerde verkoopproces.