Te liberaliseren woningportefeuille in Noord-Brabant, Cascade

Jaar

2018

Locatie

Waalwijk, Dongen en Kaatsheuvel

Type

Bestaande bouw

Volume

34 meergezinswoningen
74 eengezinswoningen
Parkeerplaatsen

Koper

Coever Vastgoed

Verkoper

Casade

Overige betrokkenen

Van Doorne

De Midden-Brabantse wooncorporatie Casade heeft 108 woningen in Waalwijk, Dongen en Kaatsheuvel verkocht aan Coever Vastgoed. De portefeuille bestaat uit een appartementencomplex met 34 appartementen en parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage en 74 eengezinswoningen. ABC Capital begeleidde Casade bij de verkoop van de portefeuille. De juridische procesbegeleiding is verzorgd door Van Doorne.

Alle woningen in de portefeuille zijn op basis van de WWS-punten te liberaliseren of reeds geliberaliseerd verhuurd. Casade heeft tijdens dit traject veel aandacht besteed aan een zorgvuldige communicatie richting de huurders en andere belanghebbenden. Bijzonder aan deze transactie is dat Coever Vastgoed de woningen langjarig in exploitatie zal houden, zodat de woningen behouden blijven voor het middensegment huurwoningen in de betreffende gemeenten.

Goede afspraken voor huurders
Marco van Beurden, manager Financiën en Waardesturing bij Casade: ‘Casade bestaat om ervoor te zorgen dat mensen met een smalle beurs betaalbaar kunnen wonen. Onze woningen moeten passen bij onze doelgroep. We zien de vraag veranderen naar kleinere, betaalbare huurwoningen. Daarom hebben we deze 108 veelal grotere, duurdere woningen aangewezen voor verkoop. Mede door betrokkenheid van de huurdersorganisatie SHC en de drie gemeenten hebben we met Coever Vastgoed goede afspraken voor de huurders kunnen maken. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we met Coever Vastgoed gekozen hebben voor een betrouwbare en goede verhuurder. Met de opbrengst van de verkoop kunnen we sneller woningen toevoegen die beter voldoen aan de vraag van huurders.’

Rob van der Sterren, managing director bij Coever Vastgoed: ‘Wij zijn zeer tevreden met het feit dat wij deze portefeuille in de huidige markt aan onze groeiende portefeuille kunnen toevoegen. Het aanbod van standing investments met dit aantrekkelijke rendement-risicoprofiel in dit soort interessante regio’s is schaars en zeker in dit soort volumes’.

Simone Broens, assetmanager bij Coever Vastgoed: ‘Wij kijken terug op een goed voorbereid verkoopproces en hierdoor kregen wij snel de kansen en risico’s in beeld. De professionaliteit van de huidige exploitatie biedt ons de gelegenheid om te focussen op onze lange termijn doelstellingen, waarbij wij bijvoorbeeld meteen denken aan verduurzaming’.

Synergie tussen marktpartij en corporatie
Harmen de Raad, senior vastgoedadviseur woningbeleggingen bij ABC Capital: ‘Deze transactie is een mooi voorbeeld van hoe marktpartijen en woningcorporaties elkaar kunnen aanvullen. Door de afspraken die gemaakt zijn met Coever Vastgoed, blijven de huurwoningen behouden voor het middensegment. Bovendien kan Casade met het verkoopresultaat sneller woningen toevoegen, zodat huishoudens met een smalle beurs betaalbaar kunnen blijven wonen. Hiermee profiteert de regionale huurwoningmarkt optimaal van deze transactie’.