Sociale huurcomplex, Oud-Beijerland

Jaar

2021

Locatie

Oud-Beijerland

Type

Bestaande bouw

Volume

24 meergezinswoningen

Koper

HW Wonen

Verkoper

Mooiland

HW Wonen neemt 24 huurwoningen gelegen aan de Mej. N. Schipperstraat in Oud-Beijerland over van woningcorporatie Mooiland. HW Wonen verhuurt al ruim 10.000 woningen in de Hoeksche Waard. Daarom is HW Wonen de logische partner voor de overname van deze woningen. ABC Capital heeft HW Wonen tijdens het aankoopproces bijgestaan.

Mooiland is een corporatie die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. Een corporatie die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk en voor sociale vraagstukken.

In haar kernregio Noordoost-Brabant, Gennep en de AAN-regio (Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen) is Mooiland die corporatie. Daar “geeft Mooiland thuis”. En daar staan nu al de meeste van haar sociale huurwoningen.

Mooiland kan nu niet overal voldoende thuis geven. Buiten Noordoost-Brabant is het bezit sterk versnipperd. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom besloot Mooiland in 2016 om zich geleidelijk terug te trekken uit gebieden die het verst van Noordoost-Brabant af liggen door woningen in goede staat te verkopen of over te dragen.