Piushove, Nijmegen

Jaar

2016

Locatie

Nijmegen

Type

Transformatie

Volume

32 onzelfstandige wooneenheden

Koper

Claver Real Estate

Verkoper

Talis

Overige betrokkenen

Nieuwstad Advies, Van der Stap Notarissen

Talis heeft voormalige klooster Piushove gelegen aan de Van Slichtenhorststraat in Nijmegen verkocht aan een particuliere belegger. Sinds de aankoop door Talis in 2002 was Piushove verhuurd aan ZZG Zorggroep. Talis heeft inmiddels vervangende nieuwbouw gerealiseerd voor de bewoners van Piushove. Omdat het gebouw in haar huidige vorm niet meer past binnen de kerntaak van Talis, heeft Talis besloten Piushove te verkopen.

Piushove is een identiteitsbepalend object in de wijk Bottendaal in Nijmegen. Het gebouw is een voormalig klooster met 32 onzelfstandige wooneenheden. Voor Piushove was ruime belangstelling vanuit ontwikkelende bouwers en particuliere beleggers.

Na een zorgvuldig doorlopen procedure is Claver Real Estate geselecteerd als koper. Claver Real Estate is voornemens Piushove na herontwikkeling op te nemen in haar beleggingsportefeuille.

De interne procescoördinatie en goedkeuringsaanvraag bij de Autoriteit woningcorporaties is verzorgd door Nieuwstad Advies. Talis werd juridisch begeleid door Van der Stap Notarissen. ABC Capital heeft de commerciële procesbegeleiding voor Talis uitgevoerd.

Harmen de Raad – vastgoedanalist woningbeleggingen bij ABC Capital: “Wij merken een toenemende vraag naar stedelijke (her)ontwikkelingslocaties.”