Mixed Residential Portfolio Holland

Jaar

2016

Locatie

o.a. Arnhem, Doetinchem, Enschede, Heerlen, Rotterdam, Veendam, Venlo, Zoetermeer en Zwolle

Type

Bestaande bouw

Volume

212 eengezinswoningen
175 meergezinswoningen
32 onzelfstandige eenheden
13 commerciële ruimten
23 garages

Koper

Round Hill Capital

Verkoper

Particuliere beleggers

ABC Capital is na een aantal selectierondes geselecteerd voor de exclusieve opdracht voor het dispositieproces Mixed Residential Portfolio Holland (MRPH). Deze portefeuilleverkoop is een van de grotere woningbeleggingstransacties van 2016.

Namens een aantal particuliere beleggers heeft ABC Capital het verkoopproces van deze landelijke woningportefeuille van circa 400 woningen gecoördineerd. De Mixed Residential Portfolio Holland (MRPH) portefeuille is voor circa € 40 miljoen verkocht aan Round Hill Capital, een buitenlandse vastgoedbelegger met een focus op residentieel vastgoed.

De portefeuille bestaat uit circa 200 eengezinswoningen en 200 appartementen en is verspreid over Nederland. Daarnaast bevat de portefeuille verschillende onzelfstandige eenheden en commerciële units. De portefeuille is verkocht via een besloten en gestructureerd verkoopproces, waarbij middels een zogenaamde voorronde een beperkt aantal beleggers is geselecteerd.

Jurgen J. de Zwart, directeur ABC Capital: “Een beperkt aantal geïnteresseerde woningbeleggers is door ons geselecteerd en uitgenodigd voor deelname aan dit dispositieproces. Voor deze woningportefeuille was veel interesse van met name internationale beleggers. Dit bevestigt het beeld dat buitenlandse beleggers zeer actief zijn op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Het geeft niet alleen aan dat buitenlandse beleggers zich oriënteren, maar ook dat deze partijen bereid zijn transacties te effectueren en zich hiermee voor langere tijd wensen te committeren in Nederland”.