Maatschappelijke portefeuille WoonFriesland

Jaar

2019

Locatie

Friesland

Type

Bestaande bouw

Volume

47 zorgcomplexen
98 zorgwoningen
17 commerciële ojecten

Koper

Estea, Driestar

Verkoper

WoonFriesland

ABC Capital heeft namens WoonFriesland een omvangrijke vastgoedportefeuille middels een gestructureerd proces verkocht aan Estea en Driestar. Het betrof de volledige maatschappelijke vastgoedportefeuille van WoonFriesland. De portefeuille bestaat uit 47 complexen maatschappelijk vastgoed, de daarbij behorende 98 zorgwoningen en 17 commerciële vastgoed objecten.

Naast deze transactie heeft Estea eerder het zorgvastgoedbezit van woningcorporatie WoonFriesland overgenomen. WoonFriesland heeft de portefeuilles verkocht omdat zij zich volledig willen richten op het verhuren van goede en betaalbare woningen voor mensen die dat nodig hebben. De opbrengst wordt geïnvesteerd in sociale huurwoningen.

Potentie ontwikkelen
Estea is een groeiende zorgvastgoedspecialist die zich voornamelijk richt op maatschappelijk en zorg georiënteerd vastgoed. Erik van den Brand, directie Estea: “Graag willen we de potentie van de portefeuille ontwikkelen. Met onze kennis van de markt en onze connecties met stakeholders uit de regio ligt er een mooi toekomstperspectief van de portefeuille in het verschiet.” Het vastgoedmanagement van de portefeuille heeft Estea ondergebracht bij Vastestate.

Zorgvuldig verkoopproces
Estea en Driestar hebben samen met WoonFriesland het door ABC Capital gestructureerde verkoopproces zorgvuldig doorlopen. In augustus is goedkeuring verleend door de Autoriteit woningcorporaties (Aw) en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Estea is, mede dankzij het financieringsarrangement van de BNG Bank, in staat om deze aankoop te verwerven.