Hof van Telders, Rotterdam

Jaar

2017

Locatie

Rotterdam

Type

Transformatie

Volume

Herontwikkellocatie

Koper

Particuliere belegger

Verkoper

SOR

SOR heeft een herontwikkelingslocatie gelegen op de hoek van de Teldersweg en de Wilgenplaslaan te Hillegersberg-Schiebroek verkocht aan Accresco Vastgoed.

De locatie staat bekend onder de naam Hof van Telders en biedt momenteel plaats aan een voormalig kerkgebouw. Conform bestemmingsplan kan op deze locatie een appartementencomplex worden ontwikkeld. ABC Capital begeleidde het verkoopproces namens SOR.

“In ons huidige ondernemings- en herstelplan is weinig investeringsruimte voor nieuwbouw”, licht SOR directeur-bestuurder Hassan Najja toe. “Onze focus ligt op het uitvoeren van groot onderhoudprojecten en het ombouwen van bestaand zorgvastgoed naar zelfstandig, betaalbaar wonen. De aantrekkende woning- en bouwmarkt was reden om de nieuwbouwlocatie Hof van Telders nu te verkopen.”

Harmen de Raad, senior vastgoedadviseur woningbeleggingen ABC Capital: “Deze transactie is bijzonder voorspoedig verlopen en een mooi voorbeeld van adequaat handelen tussen een woningcorporatie en een particuliere ontwikkelende vastgoedbelegger”.