Het Weerdje, Doetinchem

Jaar

2022

Locatie

Doetinchem

Type

Bestaande bouw

Volume

112 onzelfstandige woningen
38 aanleunwoningen
4 seniorenwoningen

Koper

Stadium Senior Living

Verkoper

Habion

Overige betrokkenen

Pels Rijcken

Woningcorporatie Habion heeft voormalig zorgcomplex het Weerdje inclusief de bijbehorende woningen gelegen te Doetinchem, verkocht aan Weerdje I en Weerdje II B.V., een dochter onderneming van Stadium Senior Living. Dit onderdeel van Stadium Residential houdt zich voornamelijk bezig met seniorenhuisvesting.

ABC Capital begeleidde Habion bij de verkoop van het Weerdje. De juridische begeleiding is verzorgd door Pels Rijcken.

Het Weerdje
Het Weerdje betreft een voormalige zorgcomplex bestaande uit 112 onzelfstandige woningen, 38 aanleunwoningen en 4 seniorenwoningen. Het Weerdje is gelegen in een woonwijk aan de rand van het centrum van Doetinchem. Het voormalige zorgcomplex stond sinds 2018 leeg. Stadium heeft het voornemen om zorgcomplex te renoveren en te transformeren naar twee- en driekamerappartementen bedoeld voor de verhuur. De doelgroep voor deze appartementen die zij voor ogen heeft zijn senioren die graag zelfstandig willen blijven wonen.

Jordy Ras, senior vastgoedadviseur van ABC Capital: “Vanwege het mogelijke herontwikkelingspotentieel, was er vanuit verschillende hoeken interesse in het Weerdje. De koper heeft het plan om de onzelfstandige woningen in het Weerdje te transformeren naar 50 tot 60 woningen voor senioren. Hiermee kan er op korte termijn de nodige woningen voor senioren worden toegevoegd. De koper zal dit in goed overleg met de bewoners, de buurt en de gemeente verder uitwerken.