Het Platform, Utrecht

Jaar

2016

Locatie

Utrecht

Type

Nieuwbouw

Volume

200 meergezinswoningen
3.750 m² commerciële ruimte

Koper

Delta Lloyd

Verkoper

ABC Concept en Westplan Investors

Overige betrokkenen

ABC Nova

De combinatie ABC Concept en Westplan Investors heeft het MicroCity planconcept ‘Het Platform’ in het stationsgebied Utrecht, verkocht aan Delta Lloyd. ABC Capital heeft het gestructureerde verkoopproces namens ABC Concept en Westplan Investors verzorgd. Delta Lloyd werd geadviseerd door Capital Value en DTZ Zadelhoff. Vanaf de start van de prijsvraag is ABC Nova namens partijen verantwoordelijk voor het gehele projectmanagement tot en met de technische oplevering aan Delta Lloyd.

‘Het Platform’ zal bestaan uit ruim 200 appartementen en circa 3.750 m² commercieel onroerend goed, gelegen direct naast Utrecht CS. Het ontwikkelingsconcept van ‘Het Platform’ betreft een gelaagd plan, gericht op de doelgroep Utrechtse afgestudeerden en kenniswerkers, met op ‘lifestyle’ afgestemde voorzieningen. Naast ruimtelijke voorzieningen, zoals horeca, catering en wellness, betreffen deze ook dienstverlening (van klussenhulp tot ‘mobility services’)

Op 25 november 2015 heeft de combinatie ABC Concept en Westplan Investors de prijsvraag van de gemeente Utrecht voor het ontwikkelingsvraagstuk boven de nieuwe OV-terminal definitief gegund gekregen. De bouw van een integraal bus/tramstation en gebouw zal in oktober dit jaar starten. De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2018.

Marcel Loosen, partner in ABC Concept; “Dat, na de keuze van de gemeente Utrecht, nu ook een institutionele belegger als Delta Lloyd dit planconcept omarmt, is voor ons een bevestiging van onze onderscheidende ontwikkelfilosofie. Het Platform voorziet tevens in de behoefte van de gemeente Utrecht aan een iconisch nieuw gezicht in het Utrechtse stationsgebied”.

Delta Lloyd: “We zijn bijzonder trots op deze aankoop op deze centrale plek in Nederland. Het onderhandelingsproces verliep door de deskundigheid van beide partijen en onze adviseurs in hoog tempo en in een goede doelgerichte sfeer. We hebben alle vertrouwen in het ontworpen concept van wonen en werken op deze unieke locatie. Met deze aankoop zetten we weer een belangrijke stap in het verwezenlijken van de doelstellingen ten aanzien van de groei van onze portefeuille.