Gouden Handen, ’s-Heerenberg

Jaar

2021

Locatie

’s-Heerenberg

Type

Bestaande bouw

Volume

45 meergezinswoningen
8 commerciële ruimten

Koper

Particuliere belegger

Verkoper

Woonzorg Nederland

Overige betrokkenen

Pels Rijcken Notarissen

Het appartementencomplex Gouden Handen gelegen te ’s-Heerenberg is verkocht aan een particuliere belegger. ABC Capital trad namens Stichting Woonzorg Nederland op als procesbegeleider.

Het betreft een voormalig Jezuïetenklooster, genaamd Sint Bonifatius, gelegen op een riant perceel van 17.965 m². In het park achter het klooster bevindt zich een kruisweg, bestaande uit kapelletjes met reliëfs. Het klooster is in circa 1907 gebouwd en vanaf medio 1971 verviel de functie van klooster en was jarenlang het creativiteitscentrum Gouden Handen in het gebouw gevestigd.

Eind december 2000 kocht Stichting Woonzorg Nederland het voormalige klooster. Na een grondige verbouwing die enkele jaren duurde, zijn er 45 luxe appartementen en een aantal ruimten met een commerciële bestemming gerealiseerd. Tijdens de verbouwing zijn de oorspronkelijke karakteristieke kenmerken behouden en is het gebouw aan de binnenzijde gemoderniseerd.

De gebruiksoppervlakte van de appartementen varieert tussen de circa 71 m² en 192 m². De appartementen zijn verspreid over de begane grond tot en met de derde verdieping. Op de bovenste verdieping bevindt zich een dakterras ter grootte van circa 40 m² voor gezamenlijk gebruik.

Drs. Vincent Walland MRICS RM, adjunct-directeur ABC Capital: ”Het complex Gouden Handen is volledig gerenoveerd en heeft een Rijksmonumentale status, dankzij de historie van de locatie en de hoogwaardige architectuur. Het betreft echt een complex voor een liefhebber van monumentaal vastgoed en die hebben wij gevonden in de huidige koper na het doorlopen van een openbaar en gestructureerd verkoopproces. In goed overleg met de gemeente Montferland en het Landelijk Huurders Platform is overeengekomen dat 18 appartementen voor een periode van 7 jaar in het sociale huursegment beschikbaar blijven”.