Dutch Residential Portfolio

Jaar

2015

Locatie

o.a. Arnhem, Doetinchem, Heerlen, Lelystad, Tilburg, Utrecht, Venlo en Zwolle

Type

Bestaande bouw

Volume

325 eengezinswoningen
198 appartementen
7 commerciële ruimten
31 parkeerplaatsen
30 garages
11.685 m² terrein

Koper

QSP

Verkoper

Particuliere beleggers

ABC Capital heeft eind 2015 namens een tweetal particuliere beleggers de Dutch Residential Portfolio (DRP) voor circa € 53 miljoen verkocht aan de buitenlandse belegger QSP. Deze portefeuilleverkoop was een van de grootste woningbeleggingstransacties van 2015

De portefeuille bestaat uit circa 300 eengezinswoningen en circa 200 appartementen en is verspreid over Nederland. Het grootste cluster bestaat uit circa 200 eengezinswoningen met een gebruiksoppervlakte van 130 m², gelegen in de wijk Vredenburg te Arnhem.

De portefeuille is verkocht via een besloten en gestructureerd verkoopproces met bijzondere kenmerken, waaronder een zogenaamde voorronde en een dataroom met vooruitstrevende toepassingen.

Drs. Vincent R. Walland MRICS, manager woningbeleggingen ABC Capital: “Voor verwerving van deze woningportefeuille was veel interesse van met name internationale beleggers. Het grote aantal eengezinswoningen in de portefeuille zorgde voor bovengemiddelde interesse vanuit deze kopersdoelgroep. De koper is voornemens de complexen langjarig in portefeuille te houden”.