De Pelkwijk, Winterswijk

Jaar

2022

Locatie

Winterswijk

Type

Bestaande bouw

Volume

97 intramurale zorgeenheden
36 aanleunwoningen

Koper

Estea Capital

Verkoper

Habion

Woningcorporatie Habion heeft intramuraal zorgcomplex de Pelkwijk te Winterswijk, inclusief de bijbehorende aanleunwoningen, verkocht aan Estea Capital Projecten II B.V., een dochter onderneming van Estea Capital. ABC Capital begeleidde Habion bij de verkoop van de Pelkwijk.

De Pelkwijk is een woonzorglocatie bestaande uit 97 intramurale zorgeenheden en 36 aanleunwoningen. Het intramurale gedeelte is middels een masterlease verhuurd aan toegelaten zorginstelling Marga Klompé. Marga Klompé levert op 14 locaties in de plaatsen Aalten, Beltrum, Bredevoort, Groenlo, Laren (Gld.), Lichtenvoorde, Lochem en Winterswijk zorg aan haar cliënten.

Op het terrein zijn bovendien 4 garages en 73 parkeerplaatsen gelegen en een tuin met diverse zitjes en een vijver. Het complex beschikt over een centrale entree met receptie, dagbehandeling, verschillende vormen van therapie en een Grand Café. Daarnaast beschikt de locatie over een kleine supermarkt en een bibliotheek en hebben de bewoners de mogelijkheid om deel te nemen aan muziekactiviteiten, spelavonden en het bijwonen van een kerkdienst in het gebouw.

De Pelkwijk is onder te verdelen in de Pelkwijk I (bouwjaar 2007), Pelkwijk II (bouwjaar 1973) en Pelkwijk III (bouwjaar 1991). De Pelkwijk is gelegen aan de Laan van Hilbelink 95 te Winterswijk, midden in de woonwijk nabij park Heininkmaat.

Jordy Ras, senior vastgoedadviseur van ABC Capital: “De vraag naar zorgvastgoed zoals intramurale zorgcomplexen, zorgresidenties en aanleunwoningen in Nederland neemt nog steeds toe. Wij zien steeds meer dat woningbeleggers willen investeren in zorgvastgoed als veilige investering, mede door de lagere aanvangsrendementen die momenteel gelden voor reguliere woningportefeuilles. Dit was terug te zien in de interesse die werd getoond vanuit de verschillende kopersdoelgroepen. ABC Capital richt zich als beleggingsadviseur op de dispositiebegeleiding van zorgvastgoed, woningportefeuilles en nieuwbouwproposities.”