De Bakermat, Eindhoven

Jaar

2019

Locatie

Eindhoven

Type

Nieuwbouw

Volume

235 meergezinswoningen

Koper

Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Verkoper

SDK Vastgoed

Overige betrokkenen

3stone Real Estate, Houthoff

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft binnen de ring van Eindhoven een woongebouw met 235 appartementen aangekocht van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels). De oplevering van ‘De Bakermat‘ staat gepland in 2022.

Met deze aankoop versterkt Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) haar beleggingsportefeuille (1,4 miljard euro) in een economisch sterke regio met een grote vraag naar huurwoningen. “We zorgen met deze aankoop voor een nog betere spreiding van onze portefeuille over de G5-gemeenten,” aldus fondsmanager Onno Hoff van Syntrus Achmea. “Na de recente acquisities in Amsterdam en Rotterdam zijn deze woningen in Eindhoven een zeer welkome aanvulling.

De Bakermat sluit, met haar unieke vormgeving, perfect aan bij de TDK-visie van de stad Eindhoven (Techniek, Design en Kennis). Met een vooruitstrevend oog voor detail zal De Bakermat aan het Marconiplein een architectonisch markeerpunt zijn voor één van de belangrijke entrees naar de binnenstad,” aldus directeur Dennis van de Ven van SDK Vastgoed.

Over De Bakermat
De 235 woningen bestaan uit zowel twee- als driekamerappartementen, variërend tussen 54 en 107 m2. Voor de huurders komt er een mobiliteitsplan met een garandeerde beschikbaarheid over elektrische deelauto’s en -fietsen. Hierdoor is het aantal parkeerplaatsen voor eigen auto’s gelimiteerd, mede door de directe aanwezigheid van hoogwaardig openbaar vervoer. De Bakermat wordt voorzien van duurzame warmte (biomassa).

Het ontwerp van De Bakermat is voortgekomen uit een samenwerking tussen designer Maarten Baas en architectenbureau Van Aken en is door de Eindhovense inwoners gekozen als winnend ontwerp op deze locatie. De bouw wordt uitgevoerd door aannemer Stam + De Koning Bouw bv en voor deze aankoop is Syntrus Achmea bijgestaan door Houthoff. SDK Vastgoed is in het verkoopproces bijgestaan door ABC Capital en 3stone Real Estate.