Cortese Zorgwoningen Fonds I verwerft vier woon-zorgcomplexen

Datum

16 februari 2023

Thema

Transacties

Auteur

drs. Vincent Walland MRICS RM

Cortese heeft voor Zorgwoningen Fonds I C.V. vier woon-zorgcomplexen in Zuid-Limburg verworven. De deels monumentale gebouwen worden volledig vernieuwd en verbouwd tot moderne woon-zorgcomplexen. Zuid-Limburg is - na de Randstad - de dichtstbevolkte regio in Nederland, waar bovendien meer vergrijzing is dan in de rest van Nederland. Dit zorgt voor een grote vraag naar zorgwoningen.

ABC Capital heeft, in nauwe samenwerking met UNO vgm, namens GEN Residenties de transacties off market tot stand gebracht. Aannemer Habenu-van de Kreeke is gecontracteerd voor deze turn-key projecten.

GEN Residenties
GEN Residenties huurt de woon-zorgcomplexen op basis van een triple-net huurovereenkomst voor een periode van 20 jaar en verhuurt de appartementen aan individuele bewoners. De bewoners zijn mensen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Als gevolg van een zwaardere zorgbehoefte zijn ze afhankelijk van 24-uurs zorgverlening die wordt geleverd vanuit het Volledig Pakket Thuis.

Nobama Care
Zorgorganisatie Nobama Care levert de 24-uurs zorg aan de bewoners conform de Wet langdurige zorg (Wlz). Nobama Care is een erkende zorgaanbieder en is gespecialiseerd in het verlenen van intensieve zorg aan mensen met dementie. Dementie is een van de snelst groeiende ziektes in Nederland en het aantal mensen met deze ziekte zal alleen maar verder stijgen door de vergrijzing.

Cortese
Cortese investeert al sinds 2010 in zorgvastgoed en heeft op dit moment ruim 50 gezondheidscentra in bezit en meer dan € 200 miljoen belegd vermogen onder beheer. Het Cortese Zorgwoningen Fonds I is het negende fonds van Cortese en haar eerste Zorgwoningen beleggingsfonds. Cortese heeft naast dit fonds ook acht obligatiefondsen in zorgvastgoed.

Rémy Voskamp, directeur Cortese: “Wij zijn verheugd dat we dit Zorgwoningen fonds hebben kunnen realiseren in samenwerking met ABC Capital, GEN Residenties en Nobama Care. Het gaat om een mooi maatschappelijk project waar niet alleen wij, maar ook onze beleggers zeer enthousiast over zijn”.

Het Cortese Zorgwoningen Fonds I heeft de volgende vier woon-zorgcomplexen verworven:

Residentie Zuyderhoudt te Valkenburg a/d Geul
Het 5-sterrencomplex gelegen te Valkenburg a/d Geul betreft een combinatie van het monumentale kasteel Zuyderhoudt (voorheen Geulzicht) en een nieuwbouwcomplex, welke wordt gerealiseerd in harmonie met de omgeving. De locatie ligt aan de rand van natuurreservaat Ingendael. Residentie Zuyderhoudt telt na renovatie 31 zorgwoningen: 7 studio’s en algemene ruimten in het kasteel en 24 nieuwbouwappartementen. Er zijn verschillende gemeenschappelijke ruimtes aanwezig, waardoor bewoners gebruik kunnen maken van een totaalpakket: wonen, zorg en extra services naar wens.

Residentie Victoria te Voerendaal
Dit karakteristieke gebouw ligt in een landelijke omgeving tussen Heerlen en Voerendaal met op loopafstand het natuurgebied Kunderberg. Het bestaande gebouw wordt gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw paviljoen. Residentie Victoria telt na renovatie 25 zorgstudio’s/appartementen van circa 27 m² tot 57 m².

Residentie Opveld te Maastricht
Dit Rijksmonumentaal gebouw met ruime tuin betreft klooster Opveld gelegen te Maastricht dat volledig wordt verbouwd en getransformeerd naar een hoogwaardig woon-zorgcomplex. Residentie Opveld telt na renovatie in totaal 17 zorgstudio’s/appartementen met een gebruiksoppervlakte variërend tussen de circa 26,5 m² en 51,5 m².

Residentie Mariahof te Sittard
Dit gebouw betreft een deels sloop-/nieuwbouwproject en een deels renovatieproject. Het voormalige Rijksmonumentale klooster en de school wordt omgebouwd tot een woon-zorgcomplex voor mensen met dementie. Na realisatie van de nieuwbouw en de uitvoering van de renovatie telt residentie Mariahof in totaal 32 zorgstudio’s/appartementen met een gebruiksoppervlakte variërend tussen de circa 32 m² en 74 m². Tevens is de residentie voorzien van algemene ruimtes, keuken, collectieve woonkamer, kantoor, spreekkamer huisarts en specialist ouderengeneeskunde.

drs. Vincent Walland MRICS RM

Adjunct-directeur

Bericht delen?