drs. Harmen de Raad

Senior vastgoedadviseur

Harmen is specialist in de verkoop- en aankoopbegeleiding van nieuwbouwprojecten. Door zijn inhoudelijke en persoonlijke aanpak heeft hij in de afgelopen jaren meer dan 2.500 nieuwbouwwoningen succesvol verkocht of aangekocht.

Nieuwbouwspecialist

Als projectleider ontzorgt Harmen zowel marktpartijen als woningcorporaties tijdens een dispositie of acquisitieproces. Onderscheidend aan zijn werkwijze is de persoonlijke en inhoudelijke benadering waarin hij opdrachtgevers op een no-nonsense manier adviseert. Focuspunt van zijn dienstverlening bij nieuwbouwprojecten is het creëren van een aantrekkelijk beleggingsproduct, waarbij speciaal aandacht wordt gegeven aan het programma, het technisch afwerkingsniveau en de wijze van marktbenadering. Vaak kan met enkele (relatief kleine) aanpassingen in het ontwerp het financieel resultaat van een ontwikkeling aanzienlijk worden verbeterd. Sinds 2013 is Harmen werkzaam bij ABC Capital en heeft opdrachten vervuld voor onder andere: Beter Wonen, Casade, Geveke Bouw & Ontwikkeling, Havensteder, Mulleners Vastgoed, Portaal, SDK Vastgoed, SOR, MaasWonen en Veluwezoom Verkerk.

De interesse van Harmen in vastgoed is aangewakkerd tijdens de bacheloropleiding Sociale Geografie & Planologie aan de Universiteit Utrecht, waar hij kennis heeft opgedaan over demografie, planologie en overige ruimtelijke vraagstukken. Tijdens deze bachelor miste Harmen de financiële verantwoording bij ruimtelijke plannen, waardoor hij met de masteropleiding Vastgoedkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn opleiding een succesvol vervolg heeft gegeven. Tijdens deze masteropleiding heeft Harmen kennis opgedaan over onder andere vastgoedtaxaties, modelmatig vastgoedrekenen en portefeuillestrategieën.

Referenties

Een selectie van de transacties die Harmen heeft begeleid

Meer referenties

De Aamsehof, Elst

39 nieuwbouwappartementen

De Paladijn, Nijmegen

53 appartementen en 3 commerciële ruimten

Vastgoedportefeuille in Hengelo en Wierden

138 appartementen en 8 commerciële ruimten