Zeeland residential portfolio, Stienstra

Year

2019

Location

Goes, Koudekerke, Middelburg, Oost-Souburg, Oud-Vossemeer, Terneuzen en Vlissingen

Construction type

Existing build

Volume

150 single-family homes
3 multi-family homes
10 garages

Buyer

Private investor

Seller

Stienstra Wonen

Other parties involved

Pels Rijcken Notarissen

ABC Capital heeft namens Stienstra Wonen een omvangrijke woningportefeuille verkocht aan een particuliere belegger. De portefeuille bestaat uit ruim 150 eengezinswoningen, appartementen en garages gelegen in Goes, Koudekerke, Middelburg, Oost-Souburg, Oud-Vossemeer, Terneuzen en Vlissingen.

Stienstra heeft er voor gekozen haar volledige bezit in de provincie Zeeland in een keer over te dragen door middel van een gestructureerd verkoopproces en heeft ABC Capital na een uitgebreide selectieprocedure als adviseur ingeschakeld. Stienstra werd juridisch begeleid door Pels Rijcken Notarissen.

ir. Alphons Spaninks MRE MRICS, directeur vastgoed bij Stienstra: “Wij hebben ABC Capital als procesbegeleider ingeschakeld omdat zij veel ervaring heeft in verkoopstructurering van omvangrijke woningportefeuilles. Door de verkoop van deze woningportefeuille hebben wij in één keer ons volledige bezit in de provincie Zeeland kunnen verkopen. Tevens draagt deze verkoop bij aan het verduurzamen en verjongen van onze gehele woningportefeuille.”

ing. Jordy Ras, vastgoedadviseur bij ABC Capital: “Door de samenstelling van de portefeuille met voornamelijk eengezinswoningen op courante plaatsen in Zeeland, was de interesse voor deze portefeuille groot. Voor dergelijke portefeuilles bestaat er nog steeds een overweldigende belangstelling door het aantrekkelijke directe rendement dat behaald wordt."