Housing portfolio in the Arnhem area

Year

2016

Location

Arnhem, De Steeg, Doorwerth, Duiven, Elst Gld, Oosterbeek, Renkum, Velp Gld en Westervoort

Construction type

Existing build

Volume

186 single-family homes
418 multi-family homes

Buyer

Buitenlandse belegger

Seller

Vivare

De Arnhemse woningcorporatie Vivare heeft 616 woningen overgedragen aan een buitenlandse belegger. Het betreffen woningen in de plaatsen Arnhem, De Steeg, Doorwerth, Duiven, Elst Gld, Oosterbeek, Renkum, Velp Gld en Westervoort.

De portefeuille bestaat uit 186 grondgebonden en 418 appartementen met een totale jaarhuur van circa 3.5 miljoen euro. Het transactievolume voor deze portefeuille bedraagt circa 45 miljoen euro.

Het door ABC Capital gestructureerde verkoopproces heeft, door de zorgvuldige aanpak richting alle stakeholders waaronder de vele huurdersorganisaties in het bijzonder, een ruime periode in beslag genomen. Veel zorg is gedurende deze transactie besteed aan alle vormen van compliance waaronder een uitvoerige selectie van de overnamekandidaat en het opleggen van de gedragsregels van zowel de IVBN als Vastgoedbelang. Het verloop en het resultaat van bovengenoemde transactie bevestigd de toenemende bereidwilligheid van buitenlandse kandidaten tot overname van woningportefeuilles onder gestanddoening van strikte gedragsregels.