Residential portfolio Northeast Netherlands, Stienstra

Year

2020

Location

o.a. Assen, Deventer, Drachten, Emmen, Hengelo en Leeuwarden

Construction type

Existing build

Volume

237 single-family homes
10 multi-family homes
15 parking places

Buyer

Urban Intrest

Seller

Stienstra Wonen

Other parties involved

Pels Rijcken Notarissen, SGS Search

ABC Capital heeft namens Stienstra Wonen een omvangrijke woningportefeuille verkocht aan Urban Interest. De portefeuille bestaat uit ruim 250 eengezinswoningen en appartementen verspreid over de provincies Drenthe, Friesland en Overijssel.

Stienstra Wonen heeft ervoor gekozen om een groot deel van haar bezit in de noordelijke provincies over te dragen door middel van een compliance-proof, gestructureerd verkoopproces en heeft ABC Capital als adviseur ingeschakeld. Stienstra Wonen werd juridisch begeleid door Pels Rijcken Notarissen en voor de technische onderzoeken is SGS Search ingeschakeld.

ir. Alphons Spaninks MRE MRICS, directeur vastgoed bij Stienstra Wonen: “Wij hebben ABC Capital als procesbegeleider ingeschakeld omdat zij veel ervaring heeft in verkoopstructurering van omvangrijke woningportefeuilles. Door de verkoop van deze woningportefeuille hebben wij een groot deel van ons bezit in de provincies Drenthe, Friesland en Overijssel kunnen verkopen.”

Krijn Taconis, Commercieel Directeur van Urban Interest: “Als organisatie werken wij al langer aan de uitbreiding van onze landelijke woningportefeuille. Aankoop van deze 250 woningen die in de noordelijke provincies van ons land zijn gesitueerd, sluit dan ook aan bij onze strategische overwegingen en zijn een verrijking voor onze gemêleerde vastgoedportefeuille die naast woningen bestaat uit o.a. winkels, kantoren en bedrijfsgebouwen.”

ing. Jordy Ras, vastgoedadviseur bij ABC Capital: “Door de omvang van deze portefeuille, die grotendeels bestaat uit eengezinswoningen, was er vanuit de markt veel interesse. Dankzij de inzet van een enthousiast team van ervaren specialisten hebben wij het dispositieproces in een relatief beperkte periode kunnen structureren en met succes kunnen introduceren bij een aantal zorgvuldig geselecteerde beleggers. Deze voortvarende aanpak heeft uiteindelijk geresulteerd in deze voor koper en verkoper geslaagde transactie. Ook ingegeven door de verhoging van de overdrachtsbelasting per 1 januari a.s. hebben wij het laatste halfjaar een toenemende belangstelling voor woningbeleggingstransacties van zowel kopers als verkopers waargenomen.”