Nationwide real estate portfolio

Year

2017

Location

Bussum, Rijen, Rotterdam en Sittard

Construction type

Existing build

Volume

11 single-family homes
76 multi-family homes
1 commercial space
11 storage units

Buyer

Prime Pitch

Seller

Mulleners Vastgoed

Other parties involved

Pels Rijcken, Eminent Real Estate

ABC Capital heeft namens Mulleners Vastgoed een (woning)portefeuille verkocht via een besloten en gestructureerd verkoopproces.

De portefeuille bestaande uit 11 eengezinswoningen, 76 meergezinswoningen, 1 commerciële ruimte en 11 garageboxen gelegen te Bussum, Rijen, Rotterdam en Sittard. De woningportefeuille werd verworven ten behoeve van twee investeringsvehikels onder management van Prime Pitch.

Renzo Goessens, directeur van Mulleners Vastgoed: “de verkochte portefeuille wordt gevormd door enerzijds een aantal woningen in gebieden waar Mulleners Vastgoed nog maar een klein aantal woningen in bezit had en anderzijds een complex dat niet geheel binnen de uitpondstrategie past. Door de verkoop van deze portefeuille kunnen we ons weer volledig richten op de voortdurende vernieuwing van onze portefeuille. Deze vernieuwing vindt plaats door zowel aankoop van derden als de ontwikkeling van eigen projecten”.

De aankopen passen in de strategie van Prime Pitch die gericht is op langjarig direct huurrendement met een exposure op de woningmarkten van middelgrote steden. Het grootste deel van de portefeuille zal voor langere periode geëxploiteerd worden waarbij een optimalisering van de huurstroom wordt nagestreefd. Een klein aantal objecten komt in aanmerking voor uitponding.

Mulleners Vastgoed is bij de transactie juridisch bijgestaan door notariskantoor Pels Rijcken. Prime Pitch werd geadviseerd door Eminent Real Estate. De financiering van de aankoop werd verstrekt door ING Real Estate Finance.