Reyershof, Roermond

Year

2019

Location

Roermond

Construction type

Existing build

Volume

19 multi-family homes

Buyer

Wonen Limburg Accent

Seller

Private investor

Wonen Limburg Accent heeft het complex Reyershof in de binnenstad van Roermond overgenomen van een particuliere belegger. Het betreft een aankoop van de apart opgerichte besloten vennootschap van woningcorporatie Wonen Limburg. Deze vennootschap richt zich volledig op het middenhuursegment (huurprijzen vanaf € 721,– per maand).

“We vinden het belangrijk dat mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, en ook niet kunnen of willen kopen, toch betaalbaar kunnen wonen. Daarom is indertijd Wonen Limburg Accent opgericht: een commerciële verhuurder met het hart van een woningcorporatie” aldus Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg.

De vraag naar betaalbare huurwoningen in het middensegment neemt alleen maar toe. Door de fors stijgende woningprijzen en strengere hypotheekeisen die banken stellen, is het voor een grote groep huishoudens met een middeninkomen niet mogelijk een huis te kopen.

Na de invoering van passend toewijzen komt deze groep niet meer in aanmerking voor een sociale huurwoning. Ook de flexibilisering van de arbeidsmarkt versterkt de vraag; bij tijdelijke arbeidscontracten of zelfstandig ondernemerschap past eerder betaalbare middenhuur dan jarenlange financiële vastigheid.

Verder heeft Wonen Limburg Accent de wil om een stabiele positie in de Limburgse woningmarkt middenhuursegment op te bouwen waarbij de focus ligt op groeigebieden in Limburg.

Ing. Jordy Ras, vastgoedadviseur bij ABC Capital die Wonen Limburg Accent bij de aankoop begeleidde: “Met deze aankoop voegt Wonen Limburg Accent een complex in de binnenstad van Roermond toe aan haar portefeuille, waardoor deze appartementen voor het middenhuursegment beschikbaar blijven.” ABC Capital heeft deze transactie geïnitieerd en dit betreft de 2e transactie die wij met Wonen Limburg Accent tot stand hebben gebracht.