Residentie Moermont, Bergen op Zoom

Year

2020

Location

Bergen op Zoom

Construction type

Existing build

Volume

224 care units
Various resident facilities

Buyer

Superstone 2 N.V.

Seller

Stadlander

Other parties involved

Core Notariaat

Woningstichting Stadlander heeft intramuraal zorgcomplex Residentie Moermont, bestaande uit 224 zorgeenheden en diverse bewonersvoorzieningen, verkocht aan Superstone 2 N.V., een dochter onderneming van Cofinimmo.

Het complex gelegen te Bergen op Zoom is middels een masterlease verhuurd aan toegelaten zorginstelling tanteLouise. TanteLouise beheert in totaal 17 woonzorglocaties in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. ABC Capital begeleidde Stadlander bij de verkoop van Residentie Moermont. De juridische procesbegeleiding is verzorgd door Core Notariaat.

Residentie Moermont is een ‘luxe’ zorgcomplex, gebouwd in 2010 en beschikt over 224 intramurale zorgeenheden voorzien van een woonslaapkamer en eigen sanitair. Het complex is gelegen tussen een bedrijventerrein en woongebied. De bewoners wonen in 28 woongroepen, verdeeld over de doelgroepen psychogeriatrie, somatiek, gerontopsychiatrie en Korsakov. Per woongroep zijn er zes tot twaalf bewoners gevestigd, waardoor de zorg kleinschalig en persoonlijk is. Iedere woongroep deelt een groepskamer, waar gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden en waar bewoners elkaar ontmoeten. Naast de woongroepen beschikt de locatie over een centrale entree waar de receptie, dagbehandeling, therapie, een restaurant en een internetcafé zijn gevestigd. Daarnaast beschikt de locatie over een supermarkt en een kapper en hebben de bewoners de mogelijkheid om te biljarten of van de bioscoop gebruik te maken. De reden voor verkoop is dat Stadlander zich meer wil gaan richten op haar kerntaak: het bieden van kwalitatief passende woningen voor de doelgroepen (waaronder ook ouderen die langer thuis wonen) binnen haar woningmarktgebied.

Jordy Ras, vastgoedadviseur van ABC Capital: “De vraag naar zorgvastgoed in Nederland neemt nog steeds toe. Steeds meer beleggers zien zorgvastgoedbeleggingen als een veilige investering mede door de lagere aanvangsrendementen die thans gelden voor reguliere woningportefeuilles. Voor Residentie Moermont was zeer veel belangstelling vanuit zowel zorgvastgoedfondsen, nationale en internationale zorgvastgoedbeleggers en particuliere beleggers. ABC Capital richt zich als beleggingsadviseur op de dispositiebegeleiding van zorgvastgoed, woningportefeuilles en nieuwbouwproposities.”