Koninginnetoren, Rotterdam

Year

2015

Location

Rotterdam

Construction type

Existing build

Volume

82 multi-family homes
470 m² commercial
20 parking spaces

Buyer

Coever

Seller

Stichting Maasdelta Groep

ABC Capital heeft Coever Vastgoed uit Roermond begeleidt bij de aankoop van de Koninginnetoren in Rotterdam van Stichting Maasdelta Groep.

Het onaangebroken complex uit 2001 bestaat uit 82 meergezinswoningen en commerciële ruimten verdeeld over 26 verdiepingen en ligt op een prominente plek nabij het centrum van Rotterdam. Het complex is inpandig verbonden met het naastgelegen verzorgingscentrum Hoppesteyn.

René de Groot, directeur-bestuurder van Maasdelta: “De verkoop van de Koninginnetoren past geheel in ons beleid als woningcorporatie om bezit buiten onze kerngemeenten af te stoten”.

Rob van der Sterren, managing director Coever Vastgoed: “Deze aankoop is een erg mooie aanvulling aan onze portefeuille. Onaangebroken, relatief jonge wooncomplexen in dit huursegment in de Randstad zijn schaars en passen uitstekend in onze langjarige exploitatiestrategie”.

Rudolph Horstman, senior consultant ABC Capital: “De verwerving van de Koninginnetoren door Coever Vastgoed laat zien dat er vanuit private investeerders belangstelling is voor wooneenheden met een zorgcomponent. Wij verwachten dat in 2016 deze belangstelling zal toenemen”