Kairos residential portfolio

Year

2020

Location

Emmen, Enschede, Hardenberg, Hoogezand en Maastricht

Construction type

Existing build

Volume

113 single-family homes
98 garages

Buyer

European Residential Real Estate Investment Trust (ERES)

Seller

Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Other parties involved

Core Notariaat

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van zijn klanten, een Nederlands pensioenfonds, de Kairos woningportefeuille verkocht aan European Residential Real Estate Investment Trust (ERES)

De woningportefeuille bestaat uit 113 eengezinswoningen en 98 garages, verspreid over 5 locaties in Nederland. De woningen zijn gebouwd tussen 1997 en 2005 en zijn verspreid over Emmen, Enschede, Hardenberg, Hoogezand en Maastricht. De verkoop past in de langetermijnstrategie van het pensioenfonds. ABC Capital heeft het verkoopproces integraal begeleid. De juridische begeleiding was in handen van Core Notariaat.

De aankoop van de Kairos woningportefeuille, waarbij een bedrag van ruim 26 miljoen euro is gemoeid, is voor ERES een toevoeging aan haar bestaande vastgoedportefeuille in Nederland, welke nu is gegroeid tot meer dan 5.752 huurwoningen. De portefeuille zal worden beheerd door haar Nederlandse dochteronderneming, de asset- en propertymanager CANLiving B.V.. ERES werd bij deze aankoop (juridisch) geadviseerd door Loyens & Loeff.

“Wij behouden ons vertrouwen in de aantrekkelijkheid van de Nederlandse woningvastgoedmarkt, inclusief het defensieve karakter ervan. Midden in de voortdurende dynamiek die de huidige markt kenmerkt, is de overname van de Kairos Portfolio het bewijs van ons vermogen om aantrekkelijke activa toe te voegen aan onze groeiende portefeuille ”, aldus Phillip Burns, CEO van ERES. “We zijn verheugd om weer een transactie af te ronden met Syntrus Achmea.”

Vertrouwen in de Nederlandse woningbeleggingsmarkt
Vincent Walland, adjunct-directeur bij ABC Capital, licht toe: ”het betreft een goed onderhouden woningportefeuille met eengezinswoningen, die gunstig is gelegen en de nodige potentie biedt. Voor deze portefeuille was veel belangstelling van investeerders uit het binnen- en buitenland. Hieruit blijkt het bestendige vertrouwen in de Nederlandse woningbeleggingsmarkt, ondanks de onzekerheid omtrent Covid-19. Wij zijn verheugd met deze geslaagde transactie”.