Dr. Nolenshof, Geleen

Year

2019

Location

Geleen

Construction type

Existing build

Volume

33 multi-family homes

Buyer

Wonen Limburg Accent

Seller

BHG Beheer

Other parties involved

Pels Rijcken, Drooglever Fortuijn notarissen

Dr. Nolenshof is de eerste aankoop van de apart opgerichte besloten vennootschap van woningcorporatie Wonen Limburg, dat zich volledig richt op het middenhuursegment.

Het complex bestaat uit 33 appartementen met een gebruiksoppervlakte van 85-158 m². De gemiddelde huurprijs bedraagt € 823,- per maand.

ABC Capital trad bij deze transactie op als adviseur van verkoper en Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn notarissen stond de verkoper juridisch bij.

De focus van Wonen Limburg ligt op het sociale huursegment. De corporatie vindt het echter ook belangrijk dat mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, maar ook niet kunnen of willen kopen, toch betaalbaar kunnen wonen. Daarom heeft ze vorig jaar Wonen Limburg Accent opgericht. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: “Door het aanbod van middenhuur te verhogen, ontstaat er meer ruimte voor doorstroom. En ontstaan meer gemengde wijken en wooncomplexen, wat ten goede komt aan de vitaliteit van de woon- en leefomgeving.”

drs. Vincent Walland MRICS, adjunct-directeur bij ABC Capital: “De verkoop van een complex in het middensegment aan een woningcorporatie is een van de eerste transacties tussen een particuliere belegger en een woningcorporatie. Een fraai voorbeeld om naast de kerntaak van de woningcorporatie – het realiseren van sociale huurwoningen – óók de noodzakelijke groei in het middensegment mogelijk te blijven maken.”