Various complexes in the south of the Netherlands, DW Real Estate

Year

2020

Location

Bladel, Sint-Maartensdijk en Terheijden

Construction type

Existing build

Volume

33 multi-family homes
4 single-family homes
Care complex

Buyer

Private investor

Seller

DW Real Estate

Other parties involved

TW Residential, Dirkzwager legal & taks

De appartementencomplexen zijn gelegen in Bladel en Sint-Maartensdijk en zijn gebouwd in de periode 2009-2010. Beide complexen zijn onaangebroken. De appartementen bevinden zich zowel in het gereguleerde als in het geliberaliseerde huursegment en zijn voorzien van energielabel A. Het zorgcomplex in Terheijden is gebouwd in 1950 en is voorzien van energielabel D.

De koper belegt in vastgoed met een laag risicoprofiel. Op basis van de vastgestelde vastgoedstrategie is een hoogwaardige (woning)portefeuille in Nederland opgebouwd met huren in met name het gereguleerde en middensegment. Er wordt hierbij gestreefd naar een duurzame exploitatie met een reëel stabiel rendement voor een langere periode (buy and hold). De 3 gekochte complexen zijn technisch- en commercieel van hoog niveau en passen zeer goed bij de groeidoelstellingen van de koper.

Vincent Walland, adjunct-directeur van ABC Capital: ”Wij hebben deze 3 complexen als onderdeel van een omvangrijkere woningportefeuille enkele jaren geleden verkocht aan DW Real Estate. Als onderdeel van de portefeuillestrategie heeft het pensioenfonds ervoor gekozen om zich te richten op de grootschalige woningcomplexen, waardoor dit bezit voor dispositie in aanmerking kwam. De gebruikelijke eindejaarsrally op de woningbeleggingsmarkt gecombineerd met de voorgenomen verhoging van het tarief van de overdrachtsbelasting, resulteerde in een gezonde belangstelling voor deze woningportefeuille. Voor de komende jaren heeft DW Real Estate een groeiambitie in Nederland en is zij op zoek naar volumineuze woningportefeuilles”.