Bassin, Maastricht

Year

2020

Location

Maastricht

Construction type

Transformation

Volume

159 multi-family homes

Buyer

Catella Real Estate AG (CREAG)

Seller

Mulleners Vastgoed

Other parties involved

CMS, Pels Rijcken

Investment manager Catella Real Estate AG (CREAG) heeft The Bassin, een complex met 159 appartementen voor studentenhuisvesting in Maastricht, overgenomen van Mulleners Vastgoed.

De aankoop werd gedaan namens het Sarasin Sustainable Properties – European Cities fund (SSP), een institutioneel fonds dat gezamenlijk wordt beheerd door CREAG en Bank J. Safra Sarasin, met een beheerd vermogen van meer dan €500 miljoen. The Bassin is ontwikkeld op initiatief van Mulleners Vastgoed.

Het complex bestaat uit twee gebouwen van vijf verdiepingen en is vernoemd naar het Bassin, de historische binnenhaven van Maastricht in het centrum. De twee voormalige, recentelijk gerenoveerde kantoorgebouwen met een totale verhuurbare oppervlakte van 3.100 m², zijn getransformeerd tot zelfstandige studioappartementen in industriële stijl, elk met een eigen keuken, badkamer, klaar voor het begin van het nieuwe academisch jaar dat in september 2020 is gestart. Beide gebouwen hebben zonnepanelen op het dak en in totaal 48 bovengrondse parkeerplaatsen.

Axel Bertram, Portfolio Manager bij CREAG, zei: “Deze overname toont de kracht aan van Catella’s Europese netwerk. Onze marktkennis en lokale aanwezigheid in heel Europa stelt ons in staat hoogwaardige panden te verwerven en doorlopende beleggings- en vermogensbeheerdiensten aan te bieden aan fondsen die we voor onszelf en derde partijen beheren. Deze laatste overname, in Maastricht, met een zeer krappe woningmarkt, biedt grote mogelijkheden voor toekomstige groei van de huurinkomsten en de waarde van het object.”

Het Bassin ligt op loopafstand van de faculteiten economie, rechten, cultuur- en sociale wetenschappen van de Universiteit Maastricht en het merendeel van de universitaire bibliotheekgebouwen. De medische en psychologiefaculteiten van de universiteit liggen op 15 minuten fietsafstand in de wijk Randwyck.

Het pand zal worden beheerd door Catella Investment Management Benelux (CIMB), gevestigd in Maastricht. Catella werd bij de transactie geadviseerd door het advocatenkantoor CMS. ABC Capital en Pels Rijcken traden op namens de verkoper, Mulleners Vastgoed.