Bart Crumstraat, Heelsum

Year

2020

Location

Heelsum

Construction type

Existing build

Volume

72 apartments
92 parking spaces

Buyer

Private investor

Seller

CEBE Vastgoed, Estea Capital

Other parties involved

Pels Rijcken Notarissen

ABC Capital heeft namens CEBE Vastgoed en Estea Capital een mixed-use complex in Heelsum verkocht aan een tweetal particuliere beleggers.

Het voormalige woonzorgcentrum is gemoderniseerd en verbouwd tot een appartementengebouw dat bestaat uit 60 reguliere appartementen, 12 zorgappartementen en enkele commerciële ruimten.

Het complex is gelegen in een parkachtige omgeving, is volledig verhuurd en is voorzien van een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen. De appartementen zijn voorzien van een duurzaam energielabel (B/C) en zijn verhuurd in het gereguleerde segment. Hiermee voorziet het complex in een duidelijke behoefte van mensen die geen aanspraak kunnen maken op een betaalbare huurwoning en voor wie een koopwoning vooralsnog niet bereikbaar is.

Vincent Walland, adjunct-directeur van ABC Capital: ”Tijdens de gebruikelijke sprint richting het einde van het jaar is deze transactie dankzij de inzet en voortvarendheid van zowel verkoper als koper in een relatief korte doorlooptijd succesvol afgerond. Hierdoor viel de transactie nog onder het regime van de lagere overdrachtsbelasting”.

De juridische begeleiding is verzorgd door Pels Rijcken en Van der Stap Notarissen.