5Zeuven, Arnhem

Year

2021

Location

Arnhem

Construction type

Transformation

Volume

40 multi-family homes

Buyer

Veldboom Vastgoed

Seller

Unifore Real Estate, PZD Vastgoed en Lobel Vastgoed

Other parties involved

Core notariaat

Het transformatieobject 5Zeuven in de Arnhemse wijk Kronenburg is via een aandelentransactie verkocht aan Veldboom Vastgoed.

De verkoper, een samenwerking tussen Unifore Real Estate, PZD Vastgoed en Lobel Vastgoed, kocht het kantoorgebouw naast winkelcentrum Kronenburg medio 2020 en heeft een omgevingsvergunning verkregen voor de transformatie naar huurwoningen. Op de verdiepingen worden 40 appartementen gerealiseerd, terwijl de commerciële plint op de begane grond blijft gehandhaafd. Het project sluit naadloos aan op de gebiedsontwikkeling van de gemeente Arnhem. Deze heeft het gebied Kronenburg aangewezen als speerpunt voor de realisatie van nieuwe en getransformeerde woningen. Bijzonder aan het ontwerp is het thuiswerkpaviljoen op de bovenste verdieping met dakterras en uitzicht over de stad, waardoor thuiswerken in 5Zeuven toch voelt alsof je op kantoor bent.

Aangezien de vergunning reeds verleend is, start Veldboom Vastgoed direct met de werkzaamheden. Het pand staat op een groot perceel, waardoor de bouwoverlast voor de omgeving minimaal is. Het bedrijf Veldboom Vastgoed is gespecialiseerd in het realiseren en beheren van huurwoningen, oorspronkelijk gestart in 2006 in Groningen en inmiddels worden er door het hele land huurwoningen gerealiseerd én beheerd. De transformatie wordt uitgevoerd volgens de nieuwste normen. Zo worden alle woningen duurzaam uitgevoerd zonder gasaansluiting en is er extra aandacht voor ecologie en circulariteit waardoor er een toekomstbestendig hoogwaardig woonobject wordt toegevoegd aan de portefeuille.

ABC Capital heeft het verkoopproces namens verkoper begeleid. Core notariaat heeft verkoper juridisch geadviseerd. Veldboom Vastgoed werd in deze transactie geadviseerd door Snelder Zijlstra.